Ülkemizi de etkisi altına alan küresel COVID-19 salgın koşullarında eğitim-öğretimin hangi yöntemle yürütülmesinin uygun olacağı Üniversitemizin yetkili kurulları tarafından ayrıntılı biçimde tartışılmış ve alternatifler değerlendirilmiştir.

Salgının tüm yurtta artış eğiliminde olduğu görülmektedir. Öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve idari çalışanlarımızın sağlığının korunması hassasiyetlerimiz arasında yer almaktadır. Bu sebeple ülkemizi de etkisi altına alan küresel COVID-19 salgın döneminde, olası hastalık risklerini en aza indirmek için 2020-2021 Güz Yarıyılında hazırlık ve lisans eğitim-öğretimin, aşağıda belirtilen çalışmalar dışında Üniversitemizde uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülmesine karar verilmiştir.

• Bitirme projesi ve tasarım projesi çalışmaları için öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz, zorunlu hallerde ve gerekli tedbirler alınmak kaydıyla bire bir çalışmalarına devam edeceklerdir.
  • 2020-2021 Güz döneminde stajların eğitim-öğretimle (online eğitim) birlikte yapılıp yapılamayacağına ilişkin karar daha sonra ilgili web sayfalarında duyurulacaktır.

2020 YENİ ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ

2020-2021 Akademik yılda üniversitemize kayıt yaptıracak öğrenciler Covid-19 Salgını nedeni ile kayıt işlemlerini aşağıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda kampüsümüze gelmeden tamamlayabilirler. Üniversite kayıt işlemleri “online” olarak sistem üzerinden yapılacaktır. Üniversite kayıtları şahsen evrak teslimi şeklinde yapılmamaktadır. Kayıt işlemleriniz için lütfen kayıt kılavuzunu dikkatle inceleyiniz.

İngilizce Seviye Tespit ve Yerleştirme Sınavı’na ilişkin detaylar ise aşağıdaki gibidir:

İngilizce Hazırlık Düzey Belirleme Sınavı (05-06-07 Ekim 2020)

İngilizce Hazırlık Düzey Belirleme Sınavı için herhangi bir kayıt alınmayacak olup İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeyenlerin ya da girip de başarısız olanların Düzey Belirleme Sınav kaydı, başvuru gerektirmeden otomatik olarak yapılacaktır ve buna ilişkin bilgilendirme ydy.itu.edu.tr web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Düzey Belirleme Sınavına katılım zorunludur (Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler hariç).

yer    Gazimağusa / KKTC

tlf    +90 392 630 50 00