Türkçe Yeterlilik Sınavı’na (TYS) Katılacakların Dikkatine

Aktif .

Türkçe Yeterlilik Sınavı  (TYS) Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metni’ne uygun olarak Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezlerinin bulunduğu ülkelerde ve KKTC’de sınav 12 Ağustos 2017 tarihinde, başvurular ise 03 Temmuz – 04 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tüm öğrencilerin dikkatine!!!

Aktif .

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’ndan  üniversitemize gelen 20 Nisan 2017 tarihli yazıda Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı’na bağlı Balassi Enstitüsü’nün her yıl özellikle Hungaroloji Eğitimi alan gerek yurtdışında yaşayan Macar kökenli öğrencilere gerekse yabancı öğrencilere yönelik eğitim bursları verdiği, ancak sözkonusu burslara Hungaroloji eğitimi almayıp belirli bir amaca yönelik olarak Macarca öğrenmek isteyen ve neden öğrenmek istediğini makul gerekçelerle izah eden üniversite öğrencilerinin de müracaat edebileceği belirtilmektedir.